Wat is Elliptigo

Op een Elliptigo beoefen je een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Het is een bijzonder leuke en effectieve manier van trainen. Bovendien is het fietsen (of lopen?) op een Elliptigo erg low-impact, doordat je geen schokbelasting hebt op je gewrichten. Dit betekent dat je met de meeste blessures pijnvrij kunt (blijven) sporten op een Elliptigo.

 

De beweging die je op een Elliptigo maakt is een natuurgetrouwe benadering van het hardlopen, zonder dat dit belastend is voor het lichaam. De bewegingen zijn natuurlijker dan fietsen en een heel stuk aangenamer dan sporten in een sportzaal. Het sporten op een Elliptigo verbrandt 33% meer calorieën dan een rit op een traditionele fiets, het verstevigt je spieren (met name de buik, benen en billen) en heeft hetzelfde cardiovasculair effect als een looptraining. De elliptigo wordt ook gebruikt voor extra low-impact training als voorbereiding op een Marathon.

 

Een Elliptigo is geschikt voor iedereen – kinderen, volwassenen, recreanten en geblesseerden. Elliptisch fietsen is een geweldige manier om je conditie te verbeteren, om calorieën te verbranden en ondertussen de omgeving te verkennen.

Je vind hier meer informatie over de elliptigo.

Train slimmer en sneller!